top of page
Diensten

Advies

Wij helpen je graag bij afwegingen om tot een zo mooi mogelijk groen dak te komen

Wil jij een groen dak en wil je hulp om dit project tot een succes te maken? Wij kunnen helpen bij het kiezen van het type groen dak, de juiste combinatie van planten en het aanvragen van subsidies, door advies op maat te geven.

Ook kunnen wij, in samenspraak met u,  een ontwerp maken voor uw daktuin.​ Daarbij kunnen wij hulp bieden bij het vinden van een geschikte constructeur om zeker te zijn dat uw dak het gewicht van het groen dak aankan. 

Verder kunnen wij meekijken naar de geschiktheid van de huidige dakbedekking. Het kan bij oudere dakbedekkingen soms lonen om eerst de huidige dakbedekking te vervangen alvorens er een groendak op aangelegd wordt. 

 

Zo komen we samen tot een zo mooi mogelijk groen dak met een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Zelf aanleggen of laten aanleggen

Voordat je begint met het aanleggen van een groen dak, voeren we eerst een dakcontrole uit. Een extensief dak kan in de meeste gevallen op een dak worden toegepast, maar in enkele gevallen moeten er wat aanpassingen gedaan worden. Tijdens een dakcontrole checken we de conditie, leeftijd en draagkracht van het dak. Het dak moet in staat zijn om het extra gewicht te dragen dat het groene dak met zich meebrengt, vooral na een flinke regenbui. Wij helpen bij de inschatting of het nodig is om het dak opnieuw te bedekken. Wanneer dit nodig is regelen we een geschikte dakdekker, zodat je volledig wordt ontzorgt. Ligt er dakgrind op het dak? Dan verwijderen wij dit voor je, zodat het groen dak aangelegd kan worden. Is er behoefte aan meer zekerheid ten aanzien van de draagkracht van het dak? Dan bieden wij hulp bij het vinden van een geschikte constructeur.

casettes plat.jpg
Onderhoud 1 GRD logo.PNG

Onderhoud van uw groendak

De kwaliteit van het groene dak staat voorop. Om het dak in optimale kwaliteit te behouden is ongeveer twee keer per jaar onderhoud nodig. Wilt of kunt u dit onderhoud niet zelf uitvoeren? Geen probleem, wij helpen u graag! Zo bieden wij bij ieder aangelegd dak een onderhoudscontract aan.

In dit onderhoudscontract bieden wij onder andere de volgende werkzaamheden om uw groen dak optimaal te laten groeien:

          Vrijmaken van onkruid

          Het revitaliseren van de planten

          Herplanten van minder groeiende plekken

          (organisch) bemesten van het groen dak

          Mosvrij houden van het groen dak

          Vrijhouden van de goten

Heeft u vragen over mogelijkheden om uw groen dak te laten onderhouden, neem dan contact met ons op.

Daktuin in bloei.jpg
Webshop
84ba213a-fb93-4e50-8146-6fa7e8738fef.jfif
Over ons
P2F4.PNG
Projecten

Meer informatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Interesse in een groendak en wilt u meer informatie of wil u graag een vrijblijvende offerte ontvangen, vul dan onderstaand formulier in.

Type dak

Bedankt voor de inzending!

bottom of page