top of page

Afgeronde projecten

Daktuin met vlinderstruik

Op de foto zie je een daktuin met cortenstale bloembak. Zowel het dak als de bloembak zijn aangeplant met vaste planten en sedumbeplanting. Bovendien is in de bloembak een vlinderstruik aangeplant. De combinatie van verschillende soorten beplanting stimuleert de biodiversiteit🦋.

Daktuin met vlinderstruik

Op de foto zie je een daktuin met cortenstale bloembak. Zowel het dak als de bloembak zijn aangeplant met vaste planten en sedumbeplanting. Bovendien is in de bloembak een vlinderstruik aangeplant. De combinatie van verschillende soorten beplanting stimuleert de biodiversiteit🦋.

Schuin groendak op villa

In Bergeijk legde GRD een schuin (hellend) groendak aan op een bosvilla. GRD paste hier een systeem toe met groendakpockets die extra veel water vasthouden, zo hebben de planten voldoende water in drogere periodes en neemt het groendak met extreme regenval meer water op. De pockets zijn voorzien van sedum plugplanten, die nu tijd krijgen om te groeien en zo het dak volledig groen te maken!

Groen sedumdak in Sterksel

Green Roof Development legde een groendak met sedumbeplanting van 114 vierkante meter aan op een jaren '30 stijl villa De villa is gelegen in de nieuwbouwwijk Kloostervelden in Sterksel, Gemeente Heeze-Leende. Neem rustig de tijd om het de foto's te bekijken, ze zullen niet teleurstellen.

Sedum in de tuin

Sedum is niet alleen geschikt voor het maken van een groendak, maar kan ook uitstekend gebruikt worden in de tuin. Zo legden wij in december sedumbeplanting ,als vervanging voor het gazon, aan in Waalre. Wat een verschil tussen de foto's na aanleg en de foto's na 6 maanden. Het sedum zit in het voorjaar vol met bloemen, dit is onder andere goed voor de bijenpopulatie.

Sedumdak op tuinberging

In Sterksel legde GRD dit groendak op de tuinberging aan, dat leverde prachtige plaatjes op vanaf het andere groendak. In totaal beschikt de klant nu over 150 m2 groendak, met een waterbergend vermogen van 4500 liter water.

Daktuin in Eindhoven

In het voorjaar heeft Green Roof Development een daktuin opgeleverd in Eindhoven. Oorspronkelijk was dit een dakterras op de keuken van een jaren '30 woning, die erg warm werd in de zomer. Nu kan de opdrachtgever, door de verkoelende werking van het groen, ook op de hete zomerdagen gebruik maken van dit mooie stukje groen in de stad! De daktuin is voorzien van een hardhouten vlonder, een cortenstalen plantenbak (wordt roestkleurig), Schellevis staptegels en een mooie combinatie van verschillende soorten sedum- en vaste planten.
De daktuin verhoogd het waterbergend vermogen naar 30 liter per m2. Bovendien zorgt de verscheidenheid aan plantensoorten voor een extra impuls voor de biodiversiteit.

Groendak met de buren

In de wijk Augustus legde GRD bij drie buren een groendak aan op hun houten tuinberging in Gemeente Eindhoven. De bewoners van de wijk vinden het belangrijk om een gezonde groene omgeving te creëren. Samen bereik je dan meer dan alleen! Bovendien zorgde de samenwerking tussen de buren voor een extra lage prijs.

Sedumdak op aanbouw

Het gaat hier om een dak beplant met Sedum plugplanten. De bewoners zien het groene dak als een mooi initiatief om de ruimte onder het plat dak te verkoelen en tegelijkertijd biodiversiteit toe te voegen. Het gebruik van plugplanten geeft namelijk de mogelijkheid tot meer soorten planten met bijvoorbeeld een andere bloeiperiode. Bovendien wordt het groene dak gecombineerd met een afkoppeling van het hemelwater om meer water vast te houden. Gemeente Heeze-Leende, waartoe Sterksel ook behoort, geeft subsidie op de aanleg van groene daken in combinatie met afkoppeling van het hemelwater.

Groendak met sedum in Eindhoven

 

In november legde Green Roof Development een groendak in aan op een jaren '30 woning aan de Aalsterweg in Eindhoven. Om het groendakpakket op zijn plaats te houden, zijn hier geperforeerde aluminium hoeklijnen gebruikt, wat een strakke look geeft aan het groendak.

Meer informatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Heeze


Bedankt voor de inzending!

bottom of page