top of page

Afgeronde projecten

Daktuin met vlinderstruik

Op de foto zie je een daktuin met cortenstale bloembak. Zowel het dak als de bloembak zijn aangeplant met vaste planten en sedumbeplanting. Bovendien is in de bloembak een vlinderstruik aangeplant. De combinatie van verschillende soorten beplanting stimuleert de biodiversiteit🦋🐝.

Groendak met bamboehouten vlonder

Hier ziet u een groendak met bamboehoutenvlonder, aangelegd door Green Roof Development. Het gebruik van bamboehout is erg duurzaam en ziet er bovendien prachtig uit!🌱 Zo kunt u op een duurzame manier toch lekker buiten zitten op uw dak🌞

Groendak met plugplanten

Hiernaast ziet u een project waar  plugplanten zijn gebruikt om het dak aan te planten. Plugplanten zijn kleine stekjes Sedum die binnen de kortste keren uitbreiden en het dak volledig vergroenen!

Groendak met de buren

In juli legde GRD bij drie buren een groendak aan op hun houten tuinberging in Gemeente Eindhoven. De bewoners van de wijk vinden het belangrijk om een gezonde groene omgeving te creëren. Samen bereik je dan meer dan alleen! Bovendien zorgde de samenwerking tussen de buren voor een extra lage prijs.

Sedumdak op aanbouw

Het gaat hier om een dak beplant met Sedum plugplanten. De bewoners zien het groene dak als een mooi initiatief om de ruimte onder het plat dak te verkoelen en tegelijkertijd biodiversiteit toe te voegen. Het gebruik van plugplanten geeft namelijk de mogelijkheid tot meer soorten planten met bijvoorbeeld een andere bloeiperiode. Bovendien wordt het groene dak gecombineerd met een afkoppeling van het hemelwater om meer water vast te houden. Gemeente Heeze-Leende, waartoe Sterksel ook behoort, geeft subsidie op de aanleg van groene daken in combinatie met afkoppeling van het hemelwater.

Groendak van bijna 100 vierkante meter in de buurt van Tilburg

In november legde Green Roof Development een groen sedum dak aan van bijna 100 vierkante meter. In het proces werd het dak eerst gecontroleerd op draagbelasting, vervolgens werd bij de aanleg het dak eerst grindvrij gemaakt, waarna het groene sedum dak aangebracht kon worden op de bitumen dakbedekking.

Groendak boven de slaapkamer, ook in de zomer lekker koel

In november legde Green Roof Development een groen sedum dak aan. Dit dak was gelegen boven de slaapkamer van de klant en zorgde voor hete zomers. Om de slaapkamer koeler te houden in de zomer, is dit groene sedum dak aangelegd. Wilt u uw woning ook koeler maken met natuurlijke materialen, neem dan eens contact met ons op over de mogelijkheden.

Sedum in de tuin

Sedum is niet alleen geschikt voor het maken van een groendak, maar kan ook uitstekend gebruikt worden in de tuin. Zo legden wij in december sedumbeplanting ,als vervanging voor het gazon, aan in Waalre. Wat een verschil tussen de foto's na aanleg en de foto's na 6 maanden. Het sedum zit in het voorjaar vol met bloemen, dit is onder andere goed voor de bijenpopulatie.

Daktuin in Eindhoven

In het voorjaar van 2022 heeft Green Roof Development een daktuin opgeleverd in Eindhoven. Oorspronkelijk was dit een dakterras op de keuken van een jaren '30 woning, die erg warm werd in de zomer. Nu kan de opdrachtgever, door de verkoelende werking van het groen, ook op de hete zomerdagen gebruik maken van dit mooie stukje groen in de stad! De daktuin is voorzien van een hardhouten vlonder, een cortenstalen plantenbak (wordt roestkleurig), Schellevis staptegels en een mooie combinatie van verschillende soorten sedum- en vaste planten.
De daktuin verhoogd het waterbergend vermogen naar 30 liter per m2. Bovendien zorgt de verscheidenheid aan plantensoorten voor een extra impuls voor de biodiversiteit.

Groen sedumdak in Sterksel


Green Roof Development legde in oktober 2022 een groendak met sedumbeplanting van 114 vierkante meter aan op een jaren '30 stijl villa De villa is gelegen in de nieuwbouwwijk Kloostervelden in Sterksel, Gemeente Heeze-Leende. Neem rustig de tijd om het de foto's te bekijken, ze zullen niet teleurstellen.

Groendak met sedum in Eindhoven


In november legde Green Roof Development een groendak in aan op een jaren '30 woning aan de Aalsterweg in Eindhoven. Om het groendakpakket op zijn plaats te houden, zijn hier geperforeerde aluminium hoeklijnen gebruikt, wat een strakke look geeft aan het groendak.

Meer informatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Heeze


Bedankt voor de inzending!

image00023_edited.jpg
bottom of page