Afgeronde projecten

Project1f2.jpg

Groen dak met plugplanten

Hiernaast ziet u een project waar  plugplanten zijn gebruikt om het dak aan te planten. Plugplanten zijn kleine stekjes Sedum die binnen de kortste keren uitbreiden en het dak volledig vergroenen!

 
P2F1.PNG

Groen sedum dak

Het gaat hier om een dak beplant met Sedum plugplanten. De bewoners zien het groene dak als een mooi initiatief om de ruimte onder het plat dak te verkoelen en tegelijkertijd biodiversiteit toe te voegen. Het gebruik van plugplanten geeft namelijk de mogelijkheid tot meer soorten planten met bijvoorbeeld een andere bloeiperiode. Bovendien wordt het groene dak gecombineerd met een afkoppeling van het hemelwater om meer water vast te houden. Gemeente Heeze-Leende, waartoe Sterksel ook behoort, geeft subsidie op de aanleg van groene daken in combinatie met afkoppeling van het hemelwater. Voor meer informatie over subsidies klik dan op de 'link'

 

Groen dak van bijna 100 vierkante meter

In november legde Green Roof Development een groen sedum dak aan van bijna 100 vierkante meter. In het proces werd het dak eerst gecontroleerd op draagbelasting, vervolgens werd bij de aanleg het dak eerst grindvrij gemaakt, waarna het groene sedum dak aangebracht kon worden op de bitumen dakbedekking.

image00027.jpeg
 
image00045.jpeg

Groen dak boven de slaapkamer

Ook in de zomer lekker koel

In november legde Green Roof Development een groen sedum dak aan. Dit dak was gelegen boven de slaapkamer van de klant en zorgde voor hete zomers. Om de slaapkamer koeler te houden in de zomer, is dit groene sedum dak aangelegd. Wilt u uw woning ook koeler maken met natuurlijke materialen, neem dan eens contact met ons op over de mogelijkheden.